Βαθμοί Δυσκολίας

 

Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα, το Xplore Trails ενθαρρύνει ενεργά όλους να βιώσουν τις ορεινές περιηγήσεις μας. Από αρχάριοι έως προχωρημένοι μπορούν όλοι να συμμετέχουν στη μαγική περιπέτειά μας!

Χαιρετίζουμε με χαρά τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και με οποιοδήποτε επίπεδο δεξιοτήτων. Αυτό σημαίνει ένα διαφορετικό σύνολο διαδρομών, συνθηκών και βαθμών βαθμολογίας και γι’ αυτό χρειαζόμαστε λίγο βοήθεια για να κατανοήσουμε το επίπεδό σας.

Στον παρακάτω οδηγό διαβάθμισης πεζοπορίας, τα κομμάτια ταξινομούνται σε τέσσερις βαθμίδες δυσκολίας (εύκολη, μέτρια, δύσκολη και προχωρημένη). Δείχνει πως μοιάζουν οι διαδρομές μας και σας βοηθά να εκτιμήσετε καλύτερα το επίπεδο πεζοπορίας σας. Όταν αυτοαξιολογείτε, σας παροτρύνουμε να είστε ρεαλιστές και να μην υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας. Πάντα να περπατάτε μέσα στις δυνατότητές σας, καθώς η ορεινή πεζοπορία είναι μια δυνητικά επικίνδυνη δραστηριότητα που φέρει σημαντικούς κινδύνους. Σας συμβουλεύουμε να λάβετε υπ’ όψη σας το γεγονός ότι όσο καλό μπορεί να είναι οποιοδήποτε σύστημα ταξινόμησης, οι επιφάνειες των διαδρομών διαφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ή μετά από έντονη βροχή. Επιλέξτε το επίπεδό σας με σύνεση, αλλά εάν χρειάζεστε βοήθεια στην εκτίμησή σας, είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε.

Επιλέξτε έναν βαθμό που να ανταποκρίνεται στις ικανότητες, τη φυσική σας κατάσταση και τις προσδοκίες σας.

Βαθμός Δυσκολίας 1 – Εύκολη

Η εύκολη πεζοπορία έχει σχεδιαστεί για να την απολαμβάνει ο καθένας. Περιλαμβάνει διαδρομές διάρκειας 1-2 ώρες που περιέχουν ανηφορική ή κατηφορική πεζοπορία.

Βαθμός Δυσκολίας 2 – Μέτρια

Οι μέτριας δυσκολίας πεζοπορίες σχεδιάζονται για τους πεζοπόρους που θέλουν μια πιο απαιτητική πεζοπορία. Πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να μπορούν να πεζοπορούν για 3-5 ώρες την ημέρα.

Βαθμός Δυσκολίας 3 – Δύσκολη

Οι δύσκολες πεζοπορικές εκδρομές απαιτούν προηγούμενη εμπειρία σε πεδίο βουνού. Μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιες απότομες ανηφόρες και να διαρκούν 5 ή περισσότερες ώρες.

Βαθμός Δυσκολίας 4 – Προχωρημένη

Οι απαιτητικές πεζοπορίες σχεδιάζονται για όσους αναζητούν μια πρόκληση. Οι πεζοπόροι πρέπει να μπορούν να χειριστούν απότομα παρατεταμένα μονοπάτια, συχνά καθ’όλη την διάρκεια της μέρας. Πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Pin It on Pinterest

Share This