Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα, το Xplore Trails ενθαρρύνει ενεργά όλους να βιώσουν τις ορεινές περιηγήσεις με ποδήλατα. Από αρχάριους έως επαγγελματίες μπορείτε όλοι να συμμετέχετε στη μαγική μας περιπέτεια!

Υποδεχόμαστε με χαρά τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και με οποιοδήποτε ποδηλατικό υπόβαθρο. Έτσι, οι εκδρομές που διοργανώνουμε ποικίλουν τόσο σε επίπεδο διαδρομών, συνθηκών και βαθμών δυσκολίας. Βασικό λοιπόν είναι να κατανοήσουμε τις ικανότητές σας και τον τρόπο ποδηλασίας που σας ταιριάζει.

Στον παρακάτω οδηγό βαθμολόγησης μονοπατιών MTB, τα μονοπάτια ταξινομούνται σε τέσσερις βαθμούς δυσκολίας (εύκολο, μέτριο, δύσκολο και απαιτητικό). Περιγράφουν το είδος των μονοπατιών και σας βοηθάει να εκτιμήσετε καλύτερα το επίπεδο ποδηλασίας σας. Όταν κάνετε την αυτοαξιολόγησή σας, σας παροτρύνουμε να είστε ρεαλιστές και να μην υπερεκτιμήσετε τον εαυτό σας. Πάντα να προτιμάτε διαδρομές στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας καθώς η ορεινή ποδηλασία είναι μια δυνητικά επικίνδυνη δραστηριότητα που εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους. Σας συμβουλεύουμε να λάβετε υπ ‘όψη σας το γεγονός ότι όσο καλό μπορεί να είναι οποιοδήποτε σύστημα ταξινόμησης, οι επιφάνειες των διαδρομών δεν παύουν να διαφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ή μετά από έντονη βροχή. Επιλέξτε το μονοπάτι σας με σύνεση και είμαστε πάντα εδώ για να σας καθοδηγήσουμε.

ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ MTB ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Επιλέξτε ένα μονοπάτι που να ανταποκρίνεται στις ικανότητες, την φυαική σας κατάσταση και τις προσδοκίες σας

Βαθμός δυσκολίας 1 - Εύκολο

Ομαλές διαδρομές, κυρίως επίπεδες, σε χωματόδρομους ή και ασφαλτόδρομους.

Xanthi mtb trails
Xanthi mtb trails

Βαθμός δυσκολίας 2 - Μέτριο

Κυρίως επίπεδο μονοπάτι ή χωματόδρομος με ορισμένα ανηφορικά και κατηφορικά σημεία. Υπάρχουν κάποια εμπόδια όπως βράχια και λακκούβες τα οποία εύκολα μπορούν να αποφευχθούν.

Βαθμός δυσκολίας 3 - Δύσκολο

Ένας συνδυασμός από απότομες παρατεταμένες κλίσεις και δύσκολα εμπόδια, στενή διαδρομή και ίσως ολισθηρή. Οι περισσότεροι αναβάτες θα προτιμήσουν να περπατήσουν ορισμένα τμήματα.

Δάσος Χαϊντούς
xploretrails-track-grades

Βαθμός δυσκολίας 4 - Απαιτητικό

Downhill/freeride, τεχνικά δύσκολη και απότομη κατάβαση, στενή διαδρομή με μεγάλη επικινδυνότητα και αιχμηρά σημεία. Μπορεί να περιλαμβάνει τεχνητές κατασκευές και άλματα.