fbpx

Αλπικές λίμνες και κορυφή Μουσάλα στην Ρίλα της Βουλγαρίας

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022

Παρασκευή 09/09/22, 02:00 μμ έως Κυριακή 11/09/22, 09:00 μμ

Τόπος εκκίνησης – συνάντησης: Ξάνθη, Greece

Προφίλ διαδρομής:
Επίπεδο δυσκολίας:
6945374274
EUR180/άτομο

Η Ρίλα είναι η υψηλότερη οροσειρά της Βουλγαρίας, της Βαλκανικής Χερσονήσου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης . Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και αποτελεί μέρος του ορεινού όγκου Ρίλα- Ροδόπης. Η ψηλότερη κορυφή είναι η Μουσάλα σε υψόμετρο 2.925 μέτρων που κάνει τη Ρίλα την έκτη ψηλότερη οροσειρά στην Ευρώπη μετά τον Καύκασο, τις Άλπεις, τη Σιέρα Νεβάδα, τα Πυρηναία, την Αίτνα και το ψηλότερο μεταξύ των Άλπεων και του Καυκάσου. Εκτείνεται σε μια περιοχή 2.629 km 2 με μέσο υψόμετρο 1487 m. Η Ρίλα έχει άφθονους υδάτινους πόρους. Μερικοί από τους μεγαλύτερους και βαθύτερους ποταμούς των Βαλκανίων πηγάζουν από τη Ρίλα, συμπεριλαμβανομένων των ποταμών Έβρος, Ισκάρ και Νέστος. Η οροσειρά είναι διάσπαρτη με σχεδόν 200 αλπικές λίμνες , όπως οι περίφημες επτά λίμνες Ρίλα , και είναι πλούσια σε θερμές πηγές στις περιοχές των ρηγμάτων στους πρόποδες, συμπεριλαμβανομένης της θερμότερης πηγής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στη Sapareva Banya .

Πρόγραμμα της εξόρμησης:

1η ημέρα 09/09/2022

Αναχωρούμε την παρασκευή με προορισμό το Borovets, όπου θα γίνει η πρώτη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Θα γίνει ενημέρωση την οροσειρά της Ρίλα-Ροδόπης και λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό και τις αναβάσεις.

2η ημέρα 10/09/2022

Το πρωί αφού πάρουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα προωθηθούμε με το τελεφερίκ από τα 1300μ. στα 2300μ. στο σημείο που θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία για την κορυφή Μουσάλα (2925μ.). Θα περάσουμε από αλπικές λίμνες και δυο καταφύγια το Musala Hut και το Everest. Μια ανάβαση μέτριας δυσκολίας. Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή. Το απόγευμα θα ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο και θα πάρουμε ένα καλό γεύμα.

Συνολική πεζοπορία περίπου 6 ώρες.

3η ημέρα 11/09/2022

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο προς το χωρίο Sapareva Banya για να πάρουμε το λιφτ προς της 7 αλπικές λίμνες της Ρίλα. Η διαδρομή ανάμεσα στις αλπικές λίμνες με τις χαρακτηριστικές ονομασίες όπως δάκρυ, τριφύλλι, καρδιά είναι εκλειπτική. Στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής θα έχουμε θέα όλες τις λίμνες με καλύτερη πανοραμική άποψη της οροσειράς. Η ανάβαση  θεωρείται μέτριας δυσκολίας.

Συνολική πεζοπορία περίπου 6 ώρες.

Αναχώρηση προς την Ελλάδα με στάση για γεύμα.

 

Εξοπλισμός-ρουχισμός για την πεζοπορία:

Σακίδιο 30 lt

Μποτάκια ή παπούτσια πεζοπορίας

Κοντό ή μακρύ παντελόνι για την πεζοπορία

Fleece ή τεχνική ζακέτα

Αδιάβροχο-αντιανεμικό  τζάκετ

2 ισοθερμικά

2 t-shirt τύπου dryfit

Εσώρουχα-κάλτσες 2 ζευγάρια

Γυαλιά ηλίου-αντηλιακό-καπέλο

Είδη ατομικής υγιεινής

Φακός κεφαλής

Παγούρι με νερό τουλάχιστον 1,5lt

Σνακ (Μπάρες υδατάνθρακα, σοκολάτα)

Μπαστούνια πεζοπορίας*

* εάν δεν διαθέτετε ρωτήστε μας

 

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο:

180€/άτομο

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών έξη (6) άτομα

Επίπεδο δυσκολίας: επίπεδο 2/4 μέτριο

 

Η τιμή περιλαμβάνει:
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο για δύο βράδια
  • Δύο πρωινά γεύματα
  • Δύο εισιτήρια για το τελεφερίκ
  • Συνοδεία στις πεζοπορίες
  • Ασφάλεια συμμετέχοντα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ψηφιακές φωτογραφίες

 

Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με ιδιωτικά ΙΧ. Με την συμπλήρωση των συμμετοχών θα γίνει επικοινωνία με τους συμμετέχοντες για τις λεπτομέρειες τις μετακίνησης, ακόμα και την δυνατότητα να μοιραστούμε στα αυτοκίνητα.

 

Δήλωση Συμμετοχής

Loading...

* Με τη δήλωση συμμετοχής μου στην παραπάνω δραστηριότητα δηλώνω ότι αποδέχομαι και θα τηρήσω τους όρους και τους κανονισμούς που αναφέρονται εδώ: ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κοινοποίηση Δραστηριότητας

Pin It on Pinterest