Loading Events

« All Events

Forest Pass “The MTB Adventure”

31 Οκτωβρίου @ 8:00 πμ - 1 Νοεμβρίου @ 5:00 μμ

40€

Η οροσειρά της Ροδόπης βρίσκεται βόρεια των Νομών Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, σηματοδοτώντας το φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Διακρίνεται σε Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ροδόπη.

Καταλαμβάνει συνολική έκταση περίπου 19.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με το νότιο τμήμα της να βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και το βόρειο στη βουλγαρική. Από οικολογική άποψη, ολόκληρη η Ροδόπη αποτελεί μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ευρώπης, λόγω της μεγάλης βιοποικιλότητας που παρουσιάζει. Αυτό οφείλεται στη γεωγραφική της θέση, στη γεωλογική σύσταση και στη γεωμορφολογία της, καθώς και στο γεγονός ότι δεν επηρεάστηκε από τους παγετώνες. Αποτέλεσμα, πολλά είδη της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης να βρουν κατά το παρελθόν καταφύγιο στη Ροδόπη και σήμερα η περιοχή να σηματοδοτεί το νοτιότερο όριο της εξάπλωσης τους. Σε αυτό, συναντώνται όλες οι ζώνες βλάστησης, από τις αμιγώς μεσογειακές έως τις καθαρά ηπειρωτικές και τη ζώνη των βόρειων ψυχρόβιων κωνοφόρων της προαλπικής ζώνης και της Βόρειας Ευρώπης. Ιδιαίτερα στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της οροσειράς απαντούν ορισμένα από τα λιγότερα αλλοιωμένα φυσικά οικοσυστήματα της Ευρώπης, τα οποία φιλοξενούν μεγάλη ποικιλία ενδιαιτημάτων και σπάνια είδη φυτών και ζώων.

Forest Pass, μια νέα εκδοχή περιπέτειας έχοντας στόχο την εμπειρία, την δοκιμασία του ποδηλάτη μέσα στα βουνά της Ροδόπης. Είναι μια ευκαιρία για τους λάτρεις του βουνού να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι μπορούν να ποδηλατήσουν, να περπατήσουν μαζί με το ποδήλατο, ή ακόμα να το κουβαλήσουν σε δύσβατα περάσματα. Σε εγκαταλελειμμένους χωματόδρομους, σε μονοπάτια, σε κορφές, δίπλα στα ρέματα, στα οροπέδια.

 

Πρόγραμμα:

Σάββατο 31/10
Συνάντηση στις 10:00 π.μ. στο Δασικό Χωριό Ερυμάνθου. Γνωριμία, ενημέρωση και τακτοποίηση στους ξύλινους οικίσκους χωρητικότητας 4-5 ατόμων το ένα.

12:00 εκκίνηση της ποδηλατικής βόλτας προς τα νότια της οροσειράς. Θα περάσουμε από το καταρράκτη του Λειβαδίτη και από αλλά σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος. Περίπου 25 χλμ./850μ. θετικά υψομετρικά.

Κυριακή 01/11
Ξεκινάμε στις 10:00 σε διαφορετική διαδρομή, βόρεια προς την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο περνώντας από την ψηλότερη κορυφή της Θράκης, το Γυφτόκαστρο με υψόμετρο 1.828μ. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε το Παρθένο Δάσος Οξιάς το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως Διατηρητέο Μνημείο Της Φύσης.

Περίπου 25 χλμ./900μ. θετικά υψομετρικά.

 

Υποχρεωτικός εξοπλισμός ασφαλείας:
Κράνος

Προαιρετικά:

Επιγονατίδες

Εξοπλισμός αναβάτη:
Υδροδοχείο ή κατάλληλο σακίδιο
Σνακ-νερό
Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ
Αλουμινοκουβέρτα/ κουβέρτα έκτακτης ανάγκης
Σαμπρέλες/ κιτ επιδιόρθωσης
Πολυεργαλείο
Κιτ πρώτων βοηθειών

 

Συμμετοχή: 

Ημερομηνία και τοποθεσία: 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2020, Δασικό χωριό Ερυμάνθου

Συμμετοχές από 15 Ιουνίου έως 12 Οκτωβρίου 2020

Εγγραφή : https://forms.gle/HfKpszvv9dEvVEPCA

 

Κόστος συμμετοχής:

Από 15 Ιουνίου έως 1 Οκτωβρίου 130€ το διήμερο

Από 1 Οκτωβρίου έως 12 Οκτωβρίου 150€ το διήμερο

Παρεχόμενα:

Διανομή στους οικίσκους* του δασικού χωριού Ερυμάνθου

Πλήρες  γεύματα , 1 το Σάββατο και  1 την Κυριακή

Κάρτα συμμετοχής

Συνοδοί  MTB

Αρχείο της διαδρομής σε μορφή  .gpx

Εκπτώσεις  σε καταστήματα outdoor

Ενημέρωση  για το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

 

Συμμετοχή μόνο στις ποδηλατικές διαδρομές

40€/ ημέρα

Παρεχόμενα:

Κάρτα συμμετοχής

Συνοδοί  MTB

Details

Start:
31 Οκτωβρίου @ 8:00 πμ
End:
1 Νοεμβρίου @ 5:00 μμ
Cost:
40€
Event Category:
Website:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZwED6xoaWmbLQeG9O-ZBQBxLwA3R2waVlEK7R98I0lS17ig/viewform

Venue

Δασικό Χωριό Ερύμανθου
Δασικό Χωριό Ερύμανθου Ξάνθη Ελλάδα + Google Map