Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα. Με ύψος 2.918 μέτρα, δεσπόζει στη Βόρεια Ελλάδα, και μπορεί να τον δει κάποιος ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στα σύνορα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Ο Όλυμπος έχει 52 κορυφές στο σύνολο, αλλά οι δύο κύριες κορυφές είναι ο Μύτικας, η ψηλότερη κορυφή, και το Σκολιό, η δεύτερη σε ύψος κορυφή. Το βουνό είναι προσβάσιμο όλο το χρόνο, αλλά συνιστάται προσοχή κατά τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν επτά καταφύγια στο βουνό. Τα περισσότερα από αυτά είναι ανοιχτά μόνο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, το καθένα με διαφορετικό ωράριο λειτουργίας.

Βρίσκεται στη διαδρομή Ε4 και υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει κανείς στο βουνό, μέσα στην πανέμορφη φύση με υπέροχα τοπία, που θα κάνουν κάθε διαδρομή να αξίζει τον κόπο. Η ανάβαση προς την κορυφή μπορεί να αρχίσει στο Λιτόχωρο, όπου ξεκινά το Ε4 στον Όλυμπο, ή μπορείτε να ξεκινήσετε από τα Πριόνια, το πιο μακρινό σημείο όπου μπορεί να φτάσει κανείς με αυτοκίνητο. Η ανάβαση μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και ευχάριστα σε δύο μέρες, αξίζει όμως τον κόπο να μείνετε περισσότερο.

Δείτε τις Προγραμματισμένες Δραστηριότητές μας γι’ αυτόν τον προορισμό:

Όλυμπος

Δείτε σχετικές Δραστηριότητες με αυτόν τον προορισμό:

Εθνικός Δρυμός Ολύμπου
Όλυμπος

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Pin It on Pinterest