Παγγαίο Όρος

Το Παγγαίο όρος είναι μεγάλος ορεινός όγκος της Ελλάδας που εκτείνεται στους νομούς Καβάλας και Σερρών. Στο βουνό και στις γύρω από αυτό περιοχές υπάρχουν πολλές και μεγάλες πηγές, καθώς και ρέματα που τροφοδοτούνται από το βουνό. Η υψηλότερη κορυφή του είναι το “Μάτι” σε υψόμετρο 1.956 μέτρα. Το Παγγαίο όρος αναφέρεται συχνά από τις αρχαίες ελληνικές και λατινικές πηγές και ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τα αργυρωρυχεία και χρυσωρυχεία του, για τη ναυπηγήσιμη ξυλεία που παρείχαν τα δάση του καθώς και για το μαντείο του Διονύσου.

Το όρος Παγγαίο, με τις φυσικές του ομορφιές, τις μεγάλες ορθοπλαγιές, τις κατάφυτες απότομες βουνοπλαγιές, τους χείμαρρους που ξεκινούν από αυτές και στο σύνολο του, την ομοίότητά του με ένα αλπικό τοπίο, ήταν γνωστό και για την οργιώδη ποικιλία της χλωρίδας και την πλούσια πανίδα. Δεν είναι τυχαίο, ότι στην περιοχή αυτή ανάμεσα στις οξιές, τις δρύες και τα πλατάνια, δημιουργήθηκαν θίασοι που υμνούσαν τον θεό Διόνυσο.

Είναι ένας κορυφαίος προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα για όσους επιθυμούν να περπατήσουν ή ποδηλατίσουν σε μια ήσυχη περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Η απέραντη ποικιλία χλωρίδας σε συνδυασμό με καταπληκτικά τοπία προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικά συναισθήματα και εικόνες.

Δεν είναι μόνο η μοναδική ομορφιά του βουνού, αλλά και η μορφολογία του, που το καθιστούν ιδανικό πεζοπορικό-ποδηλατικό προορισμό καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορετικές διαδρομές στην περιοχή. Τα περίχωρα του Παγγαίου με τα δεκάδες μικρά χωριά αποτελούν ιδανικό προορισμό προς εξερεύνηση.

Δείτε τις Προγραμματισμένες Δραστηριότητές μας γι’ αυτόν τον προορισμό:

Παγγαίο Όρος

Δείτε σχετικές Δραστηριότητες με αυτόν τον προορισμό:

Παγγαίο Όρος

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Pin It on Pinterest